lørdag 12. juni 2010

Jo Nesbø - multitalentet!



Jo Nesbø (f.1960)

Ej he jo etter å ha jobba det siste året omtrent blitt påtvunge å finne mej litt fleire interesse enn det ej he hatt før. Det e fordi ej he hatt altfor masse fritid å slå i hèl i forhold til det ej he hatt til vanlig når ej studera. Den eine av dei interessene ej he lagt på mej, e å lese bøke. Det tek masse tid, e interessant og til tider også veldig spennende. En skrivemåte med masse detalja og små historie innad i fortellinga:)

Derfor he ej blitt veldig tilhenger av altmuligmannen Jo Nesbø. No kjenne ej han mest som forfatter og musikkartist, ettersom det e gjennom det ej he mest forhold til han. Men det e ikkje bare forfatter og musiker, men han he faktisk utdanning som siviløkonom og fanansanalytiker, he arbeida som journalist og aksjemegler tidligere, og he også spilt fotball på Molde FK, som han måtte slutte tidlig med etter to korsbåndskader.

Må nesten sei at ej e ganske imponert over en som i år he passert 50år, og he oppnådd så masse i livet. Ikkje bare tek det masse tid å jobbe som forfatter og musikker, men det at han i tillegg he utdanning og så videre he jobba i tillegg e bare imponerende.

Ditte her e en person ej he latt mej imponere av når det kjem til forfatterskap. He faktisk i sommer lagt på mej at ej skal prøve å få lest alle bøkene han he skreve. Det fordi ej lika veldig godt dei 3 bøkene ej he lest tidligere av han, og at ej he blitt anbefalt på det varmeste å lese resten av dei også, sjøl dei aller tidligste bøkene.

Det som gjer Jo Nesbø så kjekk å lese, e at han he en veldig spesiell måte å skrive krim på. Hvertfall klare ej knapt å legge fra mej bøkene, fordi han skrive på en så spennende måte:)
Og så he han jo så klart Harry Hole da, den alltid like viktige karakteren i bøkene.
En førstebetjent som bare går sin egen vei i drapsetterforskninge og tek ofte egne valg.
I tillegg he han problemer med alkohol og til tider også med ekteskapet.
Tilsammen e ditta her en fantastisk miks som gjer bøkene veldig spennende å lese, og også veldig masse enklere når en he oftest en hovedkarakter å forholde sej til :)

Jo Nesbø e i tillegg til Dan Brown min favorittforfatter, og det e bare å begynne å lese om du lika krim, og e ute etter godt lese stoff:)

Jo Nesbø he skreve:
- Flaggermusmannen (1997)
- Kakerlakkene (1998)
- Rødstrupe (2000)
- Sorgenfri (2002)
- Marekors (2003)
- Frelseren (2005, lest)
- Snømannen (2007, lest)
- Hodejegerene (2008, lest)
- Panserhjerte (2009, lest)
Jo Nesbøs siste, og beste krimroman:)
Anbefalest på det sterkeste, men ikkje start med den, avslutt heller ;)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar